Thursday, July 28, 2011

CUM SA MARESTI CTR-UL PAGINI TALE WEB
















Cu toti stim cat de important este o pagina web pentru ati promova propria afacere.Sa presupunem ca pagina dvs web are reclame platite gen:Google adsense,CTR devine un factor destul de important ca pana la urma este o oportunitate de a castiga niste bani prin programul Google Adsense.Este evident ca inscrierea paginii web in motoarele de cautare si rezultatele inscrieri in motoarele de cautare sunt foarte importante .
Odata ce pagina web este inscrisa in motoarele de cautare(gen:Google) trebuie sa stim cateva lucruri astfel incat sa beneficiem de cel mai mare CTR pe care poate sa il receptioneze siteul respectiv.O pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare si un Page rank cat mai mare este lucrul cel mai de pretuit lucru pe care al trebui sa il facem,ca pana la urma cu cat avem mai multi vizitatori cu atat vom castiga mai multi bani.Sunt mai multe modalitati prin care puteti sa va inbunatatiti rezultatele pe motoarele de cautare.
In momentele urmatoare va voi prezenta doar cateva modalitati prin care va puteti inbunatati CTR pe motoarele de cautare gen:Google.

1 Lucreaza in HTML cu titlul tau

Este titlul html al tau important? Include cele mai importante cuvinte cheie si fraze in el? Chiar daca sunt persoane care considera ca titlul pagini tale web in format html nu este foarte importanta ,sunt multe persoane care considera formatul titlului in html trebuie inbogatit cu cuvinte cheie.Daca considerati ca titlul pagini web nu va aduce clikurile necesare,incercati sa faceti mici modificari la titlu prin adugarea unui cuvant sau cuvinte ,puneti alte cuvinte cheie care sunt mai pertinente pentru afacerea dumneavoastra si vedeti ce rezultate obtineti.Daca rezultatele sunt mai bune atunci folositi-le.

2 Daca Pagerankul nu este satisfacator cu acele cuvinte cheie ,mariti numarul de linkuri pentru acele cuvinte cheie

Nu uitati! textul linkurilor este foarte important pentru ca este o buna oportunitate de a fi indexat de motoarele de cautare .De aceea va recomand sa includeti"Cuvinte cheie" in continutul textelor

3 Descoperiti ce parte a pagini web este indexat de motoarele de cautare si incearca sa -l optimizezi

Uneori motoarele de cautare posteaza bucati aleatori ale codului html ale pagini web ,uneori acestea poate sa vina din formatul html al titlului si din descrierea cuvintelor cheie.Alteori va vor arata titlu dvs html si apoi un fragment din textul pagini web.Indiferent care este cazul incercati sa aflati ce anume indexeaza motoarele de cautare si optimizati-l.

CONTEAZA EDUCATIA IN ANTREPRENORIAT?

Antreprenoriatul este fara doar si poate cea mai grea meserie,grea deoarece antreprenori creaza ceva si contribuie la dezvoltarea lui in timp ce un lucrator trebuie sa execute anumite sarcini conform unui anumit tipar.Revenind la subiectul de azi pot spune ca educatia conteaza foarte mult in primul rand contribuie la dezvoltarea gandiri si rationamentului.Daca e sa privim mari antreprenori ai lumi observam ca toti au studii superioare si mastere in economie fie ca vorbim de Warren Buffet,George Soros,Steve Jobs sau Bill Gates.Un exemplu concludent este fenomenul "Facebook" asa cum a fost el denumit in care fondatorul Mark Zuckerberg la numai 27 ani a pus bazele retelei de socializare inca de pe bancile facultatii.Exista insa si excepti persoane care au reusit in antreprenoriat care nu au mastere in economie,au profitat de un anumit moment in economie,au avut,idei si au reusit fara insa a avea cunostinte solide de economie,management,strategii de marketing,viziune,planificare.
In consecinta educatia conteaza,dar ce ne facem daca avem o idee de afacere si vrem sa o punem in practica dar nu putem in cauza cursurilor.Solutia amanari sau abandonari proiectului nu este una buna deoarece daca amanam momentul pana la finalizarea cursurilor s-ar putea ca piata sa numai fie oportuna,datele sa se schimbe sa apara concurenti puternici care sa iti faca imposibila misiunea de a-ti pune planulde afaceri in aplicare.Solutia care o recomand oricarui tanar este s inceapa orice proiect chiar si de pe bancile scoli,daca are ,o idee buna,viziune.
Chiar daca l-a inceput ii va fi foart greu experienta care o va capata il va ajuta si va avea intodeauna cunostinte in plus de antreprenoriat fata de persoanele de aceiasi varsta.

Monday, July 25, 2011

PLAN DE AFACERI FERMA DE VACI (EXEMPLU)


EBuna ziua azi va voi prezenta un exemplu de plan de afaceri si anume o ferma de vaci.Structura planului de afaceri cuprinde urmatoarele capitole:

I CUPRINS
II DESCRIEREA AFACERI
III PRODUSE SI SERVICII
IV PLAN DE MARKETING
V PLAN OPERATIONAL
VI MANAGEMENT SI ORGANIZARE
VII COSTURI AFACERE
VIII PLAN FINANCIAR

II DESCRIEREA GENERALA A AFACERII

Luam ca firma SC Ferma SRL (denumirea este luata fictiv) este inregistrata in judetul Constanta si are un capital de 200 lei obiectivul acestei firme il reprezinta cresterea vacilor si procesarea laptelui.Obiectivul general al firmei este acela de a reailza o productie totala de lapte anuala de 500 000 litri,amortizarea investitiei in primul an.Urmand ca in al doilea an sa se mareasc numarul de vaci la 100.

III PRODUSE SI SERVICII

Avand in vedere ca produsul principal al fermei noastre este laptele de vaca ,va voi prezenta cateva din caracteristicile laptelui de vaca.Laptele este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a maniferelor care se caracterizeaza printr-o structura si compozitie complexa.Laptele de vaca se afla pe primul loc in alimentatia omului se aseamana cel mai mult cu laptele matern .Din punct de vedere al continutului in substanta uscata .Calitatea laptelui trebuie verificata prin examen organoleptic si de laborator ,fizico-chimic si biologic pentru a vedea daca corespunde cerintelor impuse materiei prime la fabricarea branzeturilor.Laptele este un sistem polidispers, ale carui parti componente se afla in diferite grade de dispersie:
• In solutie: lactoza, substante azotate cu molecula mica, saruri si vitamine hidrosolubile
• In dispersie: substantele proteice;
• In emulsie: substanta grasa, pigmenti si vitamine liposolubile.
Proprietetile fizico-chimice care caracterizeaza in principal laptele ca materie prima in industria branzeturilor sunt densitatea si aciditaea totala si activa.
Densitatea: este variabila, fiind la 20°C cuprinsa intre 1,029 - 1,033g/cm³. Densitatea este conditionata de continutul in extract sec total si de raportul care exista intre partea grasa si negrasa.
Densitatea creste cu cat continutul in extract sec este mai mare, dar este micsorata printr-un continut mare de grasime, deoarece aceasta are o densitate mai mica decat 1.
Cunoasterea densitatii prezinta importanta pentru stabilirea eventualelor fabricari prin diluare a laptelui, dar si pentru a putea determina prin calcul substanta uscata.
PH-ul (aciditatea activa).pH-ul arata concentratia de ioni de hidrogen a laptelui, adica aciditatea activa a mediului respectiv. Laptele normal se prezinta ca un lichid slab acid, pH-ul osciland intre 6,3-6,9.
Laptele prezinta proprietati amfotere-tampon, datorita substantelor proteice si a anumitor saruri minerale (fosfati, citrati), Atat in prezenta acizilor cat si a bazelor, actiunea componentilor respectivi impiedica o variatie brusca a pH-ului, tamponand mediul permit dezvoltarea bacteriilor lactice, fara a tine seama de aciditatea titrabila ridicata.
Aciditatea totala (titrabila) se determina prin titrare cu solutie alcalina de NaOH, in prezenta fenolftaleinei ca indicator si se exprima in grade de aciditate.
Determinarea aciditatii se poate face prin mai multe metode, utilizand concentratii diferite de solutie de NaOH:
• n/10- grade Thorner
• n/4 - grade Soxhlet-Henkel
• n/9 - grade Dornic.
In Romania, aciditatea laptelui se determina prin metoda Thorner si se exprima in zecimi de mililitri folositi la titrare, fiecare zecime reprezentand un grad Thorner. Laptele proaspat muls are o aciditate de 16-18°T, din care partii proteice ii revin 4-5°T, gazelor 1-2°T, iar restul de 10-11°T revin sarurilor acide, in special fofatilor. Aciditatea laptelui creste, in timpul pastrarii, odata cu cresterea numarului de microorganisme. Ea se datoreste in special acidului lactic, care se formeaza prin fermentarea lactozei de catre bacteriile lactice.

IV PLAN DE MARKETING

Clienti

In mod normal clienti nostri sunt persoanele de orice varsta care consuma lapt eproaspat de vaca .Dintre clienti nostri importanti amintim o fabrica de inghetata si una de paine caruia firma noastra ii livreaza laptele pentru o perioada de 2 ani.Urmand ca din anul 3 firma noastra sa isi realizeze si propriile unitati de desfacere.

Concurenta

Este acerba exista multi fermieri in raza judetului Constanta ,existand competitori gen Agro Minca SRL,si multe altele.Avantajul fata de competitori este acela ca dispunem de contracte semante cu 2 clienti(fabrica de lapte si ceea de inghetata) ceea ce ne asigura o piata de desfacere

V PLAN OPERATIONAL

Structura de personal al firmei este urmatoarea:
  • un administrator
  • un economist
  • 1 veterinar
  • 10 ingrijitori
Programul de lucru este de 8 ore/zi,administratorul care este si actionarul firmei se ocupa de bunul mers al firmei,reprezinta societatea in fata institutiilor publice(Casa de asigurari sociale,Casa de asigurari de sanatate,Inspectoratul teritorial de munca).Economistul se ocupa de evidentele contabile(bilant,cont de profit si pierderi,balante),inregistraza orice intrare si iesire,intocmeste actele necesare,Veterinarul supravegheaza bovinele din ferma

Firma

Sc Ferma SRL este o firma inregistrata in judetul Constanta ,are un singur actionar care est si administrator.Obiectul principal de activitate al firmei este cresterea bovinelor de lapte.Din structura de personal al firmei dupa cum am spus mai devreme fac parte: 1 economist,10 ingrijitori,1 veterinar.Terenul este amplasat in apropierea orasului Constanta si anume Poarta Alba.Are o suprafata de 2000 de m si esteproprietatea administratorului.Pentru a construi grajdul trebuie sa avem in vedere conditiile cresterilor animalelor dupa standardele europene
Condiţiile necesare pentru ca într-o fermă de bovine, să se obţină produse ecologice sunt stipulate în Reglementarea UE 2092/1991 şi caietele de sarcini elaborate în diferite ţări. În România producţia ecologică este reglementată prin OUG nr 34/17.04.2000. Animalele trebuie să provină din ferme ecologice. Introducerea din exploataţiile convenţionale nu poate depăşi 10% din efectiv. Conversia fermei convenţionale la ferma ecologică se face în doi ani pentru pajişti şi culturi furajere, 12 luni pentru bovine de carne, 6 luni pentru vacile cu lapte.

Animalele folosite în fermele zootehnice ecologice trebuie să fie de preferinţă, din rasele autohtone cu rezistenţă crescută la factorii naturali de mediu, pretabile la creşterea extensivă sau semiintensivă, cu constituţie robustă, indici de reproducţie foarte buni, fecunditate şi prolificitate ridicată,o bună viabilitate şi vitalitate a nou născuţilor.
Reproducţia animalelor în zootehnia ecologică este, de regulă, cea naturală dirijată prin folosirea celor mai valoroşi reproducători din rasă.

Principalele rase de bovine:
  • Băltata romănească;
  • Bruna de Maramureş;
  • Pinzgau de Transilvania;
  • Charolaise;
  • Limousine;
  • Blonde d’Aquitane.

Creşterea animalelor în ferme ecologice se realizează în sistem extensiv, cu acces obligatoriu la păsune, întreţinere în sistem liber. Mărimea fermei depinde de resursele furajere, dar nu se poate admite o încărcătură mai mare de 2 UVM/ha.

În procesul de creştere şi exploatare a bovinelor în condiţii ecologice se disting două faze:

1. faza de conversie;
2. faza propriu-zisă de producţie ecologică.

În faza de conversie intreţinerea animalelor se face în adăposturile existente, prin trecerea de la sistemul legat la întreţinerea în sistem liber. Adăposturile trebuie să corespundă cerinţelor fiziologice, igienice şi de producţie. Se vor respecta normele de suprafaţă astfel:

  • 6mp/cap la vaci;
  • 1,5-5mp/cap la tineret ;
  • 10mp/cap la tauri;
  • norme de volum de aer: 25mc/cap de animal;
  • indice de luminozitate 1/18 (1mp de geam la 18 mp de pardoseală).

Animalele trebuie să aibă acces liber în padoc iar priponitul la păşune este interzis. Pardoseala să fie întreagă, cu aşternut bogat dar se admite şi pardosea din gratăr, dar pe zone limitate de depunere a dejecţiilor.

Microclimatul adăposturilor trebuie să asigure confortul optim: temperatura 5-25 0C, umiditate 55-75%, curenţi de aer 0,1-0,5 m/s, gazele nocive în limitele admise: doxidul de carbon 0,04-0,15%, acceptabil între 0,10-0,25% amoniacul optim-absent, limita maximă 0,02 mg/m; hidrogenul sulfurat optim – absent, admisibil 0.01 mg/l; lumina 60-70 lucsi cu o durată maximă de 16 ore pe zi; nivelul fonic admis este maxim de 60 decibeli. Venţilatia naturală trebuie să asigure schimbul normal de aer curent, aproximativ 120-150 m3/cap de vacă/oră. La păşune animalele trebuie ferite de insolaţii, ploi reci cu vânt puternic şi grindină.

În faza de producţie ecologică este obligatorie respectarea riguroasă a condiţiilor ce stau la baza zootehniei ecologice astfel:

  • spaţiu corespunzător, unde animalul poate să-şi manifeste comportamentul fără nici o restricţie;
  • clădirea, prin structura şi construcţia ei, trebuie să asigure parametri optimi corespunzători;
  • acolo, unde condiţiile climatice permit, animalele pot fi crescute libere, fără adăpost, cu condiţia să fie asigurată suprafaţa necesară de păşune pentru întregul efectiv.

Trebuie asigurată suprafaţa necesară pentru păşunat, adică 0,5 ha./cap de vacă, care, în mod obligatoriu se tarlalizează şi se utilizează raţional: deparazitarea spaţiului şi eliminarea rozătoarelor, dar numai cu substanţe şi metode aprobate de legile în vigoare.

Spaţiul corespunzător, unde animalul poate să-şi manifeste comportamentul fără restricţii îl constituie grajdul închis în trei părţi, deschis spre sud, cu aşternut abundent. Adăpostul trebuie să aibă legătură cu spaţiile de hrănire acoperite şi să fie legat cu un coridor cu pavaj solid de păşune sau padocul pentru plimbare.

În adăpost trebuie să funcţioneze adăpători automate, care nu îngheaţă iarna, în număr corespunzător cu efectivul de animale. Evacuarea dejecţiilor, este indicată să se facă direct în bazinele colectoare, iar la locurile de odihnă să se asigure aşternut suficient.

Furajarea animalelor se face numai cu furaje ecologice, iar furajarea cu furaje convenţionale se poate face cu maxim 10% din raţia furajeră.

Furajele folosite sunt:

  • amestec uruială de porumb, grâu, orz, floarea soarelui sau produse secundare ale acestora;
  • furaje suculente formate din: siloz, sfeclă furajeră, sfeclă de zahăr, dovleac, cartofi administraţi în întregime sau preparate;
  • furaje fibroase formate din: fân natural şi de legumoinoase de bună calitate;
  • produse secundare formate din: tăiţei de sfeclă, borhot de spirt, borhot de sfeclă, coceni de porumb, paie de cereale.
Elementele din care este alcatuit grajdul:
  • separatoare cusete
  • autocapturi
  • Porti divizoare si garduri
  • adaptoare
  • saltele
  • pluguri racolare dejectii
  • perii
  • tava dezinfectare picioare
  • prelate
  • covoare din cauciuc
  • iesle fan
  • ventilatoare si pulverizatoare
Domeniul de activitae:

Principalul domeniu de activitate al companiei este cresterea vacilor de lapte ,principali nostri clienti fiind o fabrica de in ghetata si una de paine..Avand in vedere ca piata din Constanta este mare nu ne facem griji cu privire la segemntul de piata care poate asigura cerintele consumatorului.

Obiectivele firmei:

Obiectivul principal al firmei este amortizarea investitiei in primul an,realizarea unei productii anuale de 500 000 litri de lapte.Urmand ca din al doilea an sa creasca efectivul de vaci de lapte de la 50-100.


VI MANAGEMENT SI ORGANIZARE
Managementul firmei este asigurat de Popescu Marius in varsta de 34 de ani,este absolvent al Academiei De Stiinte Economice Bucuresti.El se ocupa de reprezentarea societatii in fata institutiilor publice,terti,furnizori,efectueaza toate actele de gestiune ale societatii,contracte

Organizare:

Programul de lucru este de 8 ore/zi ,structura de personal al firmei cuprinde:
  • un administrator
  • un contabil
  • 1 medic veterinar
  • 10 ingrijitori
Dana Popa este contabilul firmei are o experienta de peste 10 ani in contabilitatea financiara este absolventa al Academiei de Stiinte Economice profil contabilitate financiara.Stroe Petre este medicul veterinar al firmei fiind absolvent al facultatii de agronomie.


VII COSTURI AFACERE
Valoarea investitiei aproximativ 140 000 euro Din aceasta suma el contribuie cu 60 000euro restul proiectului de 80 000 este accesat din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana

Valoarea totala a investitiei

140 000 euro

Contributie proprie 33%

60 000 euro

Fonduri nerambursabile UE 66%

80 000 euro

Structura investitiei:

Constructia si dotarea cu utilaje a fermei

70 000 euro

Achzitie 50 de vaci de lapte Hollstein

50 000 euro

Achizitie furaje necesare si alte cheltuieli

20 000 euro


Previzionarea productie lapte:


Cantitate lapte/zi

Cantitate lapte/luna

Cantitate lapte /an

1 vaca

30 l

900 l

10 800 l

50 vaci

1500 l

45 000 l

540 000 l


De aici reise ca cantitatea totala de lapte previzionata pentru primu an este de 540 000l/lapte
VIII PLAN FINANCIAR

Previzionarea veniturilor lunare:

Productie lapte/luna

45000 l

Pret litru lapte

2,5 ron/litru

Venituri lunare

112 500 ron

Previzionarea veniturilor anuale:

Productie lapte/an

540 000 litri

Pret litru lapte

2,5 ron

Venituri anuale

1350 000 ron

Previzionarea cheltuielilor:

Cheltuielile cu salariile:

Categoria de personal

Salariul brut lunar

Numar de persoane

Costurile cu salariile

economist

1000 ron

1

1000 ron

veterinar

1500 ron

1

1500 ron

Ingrijitori

800 ron

10

8000 ron

Total cheltuieli lunare



10 500 ron

Total cheltuieli anuale



126 000 ron

Cheltuieli aisgurari sociale



35 973

TOTAL CHELTUIELI SALARIALE



161 973 RON

Cheltuieli cu furajele:

Cantitatea de furaje pe care o manaca o vaca intr-o zi depinde in principal de capacitatea rumenului si de timpul de stagnare al diferitelor nutrienti in rumen.Aceasta cantitate il intereseaza pe nutritionist deoarece prin ea trebuie sa asigure energia si substantele nutritive necesare dezvoltari animalului.Din aceasta cauza in ratiile de furaje care se intocmesc s-a introdus un indicator de normare a acesei cantitati care se exprima in substanta uscata ingerata kg SU.orientativ acest indicator se poate stabilim si daca socotim :

  • 1-1,5 kg SU/100 kg greutatea corporala
  • 0,4-0,5 kg SU /litru pe lapte



Daca la o vaca de 600 kg si o productie de 30 de litri trebuie sa asiguram un consum zilnic de 17 kg furaje SU

Furajarea vacilor:

360 zile*50 vaci*17kg/zi=306 000 kg furaj

306 000*0,8ron/kg/furaj=244 800 ron cheltuieli furaje anuale

Total cheltuieli furaje anuale 244 800 ron

Cheeltuieli cu intretinerea fermei:

Cheltuieli lunare cu apa

700 ron

Cheltuieli cu energia electrica

400 ron

Total cheltuieli utilitati lunare

1100 ron

Total cheltuieli utilitati anuale

13 200 ron

TOTAL CHELTUIELI ANUALE:

Cheltuieli salariale anuale

161 973 ron

Cheltuieli furaje anuale

244 800 ron

Cheltuieli utilitati anuale

13 500 ron

lTotal cheltuieli anuale

420 273 ron


Total venituri:1 350 000 ron

Total cheltuieli :840 273 ron (este inclusa si valoarea investitiei)

Profit brut:1 350 000 ron-840 273 ron =509 727

Profit net=profit brut-impozit pe profit=509 727 ron-81 556,32=428 170,68 ron

Concluzii:Dupa cum se observa planul este fezabil investitia este recuperata in primul an si se obtine si profit.D retinut acesta este un mic exemplu proiectul poate sa varieze in functie de marime si costuri

NEST COLLECTIVE ITI ARATA CUM SA CASTIGI BANI DIN ALIMENTE PENTRU COPII


Neil Grimmer si Sheryl O'Loughlin fostul CEO de la Clif Bar au lansat Nest Collective in 2007 in scopul de a ajuta la dezvoltarea si hranirea copiilor.In parteneriat cu Revolution Foods care distribuie hrana sanatoasa pentru scoli dezvolta o noua gama de produse revolutionare din cereale si compusi organici.Compania Nest Collective are un numar de aproximativ 36 de angajati ,o cifra de afaceri de 15 mil $ iar pentru 2011 veniturile previzionate se asteapta a fi undeva in jurul a 30 mil $.In 2009 compania achizitioneaza Organic Plum ce are ca obiect principal de activitate producerea de alimente organice pentru copii .Scopul acestei tranzactii este acela de a oferi hrana sanatoasa afirma "Grimmer".

Sunday, July 24, 2011

GOOGLE A ACHIZITIONAT O COMPANIE DE RECUNOASTERE FACIALA

Compania Google a achizitionat o companie de 7 ani care dezvolta tehnologii de ecunoastere faciala pentru imagini si video.Compania achizitionata se numeste Pittsburgh Patern Recognition,valoarea tranzactiei nu a fost facuta public iar managementul companiei Google nu a dorit sa ofere informatii in legatura cu scopul achizitiei acestei compani.Un comunicat al companiei PIIPATT arata ca tehnologia folosita de ei este deja folsita de multe aplicatii ale Google cum ar fi: "Cautare imagini",Youtube si Picasa.Aceasta miscare pare una destul de logica avand in vedere scala la care este folosita.Purtatorul de cuvant al Google a afirmat ca tehnologia folosita de Pittpatt este una inovatoare in domeniul computerelor si poate reprezenta un beneficiu pentru utilizatori.
Legat de tehnologia de recunoastere faciala se pare ca nu va fi folosita pana nu se vor lua masuri solide de protectie a utilizatorilor.
Google a mai incercat sa creeze o tehnologie de recunoastere faciala care putea fi folosita de aplicatii smartphone numindu-se Google Goggles dar a renuntat la producerea acestei tehnologi din diverse motive.Recent in luna mai la conferinta anuala de inventi Google a prezentat tehnologia "Virtual Camera Operator" o tehnologie care este folosita in video conferinte pentru a arata in timp real aceea persoana care vorbeste dintr-un grup de oameni care se afla la aceea conferinta

Friday, July 22, 2011

FRANCHIZA FACES COSMETICS


Compania are o vechime de 40 de ani pe piata internationala de cosmetice .Compania s-a dezvoltat si se dezvolta rapid avand reprezentate in aproximativ 8 tari .Produsele sunt unice produse si comercializate de catre Faces.Din gama de produse aici amintim produse pentru ingrijirea tenului,diferite creme pentru maini,corp,creme pentru tonifiera corpului,geluri de corp.

Afacarea Faces Cosmetics poate fi disponibila si in sistem franchiza.

INVESTITIA INITIALA:200 000-300 000 $

TAXA FRANCHIZA:27 000$ pe magazin

COMISIOAN PERCEPUT:6 % din venitul brut

SUPORT OFERIT
Compania ofera suport si asistenta pentru toti franchizatii,Departamentul operational al companiei asigura permanent suport pentru franchizati punandu-le la dispozitie toate informatiile necesare pentru a va putea desfasura in ceea mai buna conditie activitatea

Marketing

Departamentul de marketing al companiei va va asigura suport in ceea ce priveste activitatea de marketing cum ar fi canalele de marketing,internetul,presa locala,tv,diferitele activitati promotionale

Pentru mai multe detali tel: 1-877-773-2237
email:admin@facescosmetics.com
web:www.faces-cosmetics.com

Thursday, July 21, 2011

GIGANTUL NIKE PLANUIESTE SA SE EXTINDA PE PIETELE EMERGENTE


Compania americana Nike a raportat o crestere cu 23% a vanzarilor in America de Nord pe segmentul direct-consumer in ultimul trimestru al anului.Acest lucru s-a datorat cresteri vanzarilor cu 18 % din vanzarile din proprile magazine si a cresterilor cu 31 % din magazinele online.
Dupa cum se stie Nike este cea mai mare companie de articole si imbracaminte sportive din lume.Avand ca principali competitori compani ca Adidas,Sketchers,Steve Madden,K-Swiss
Pretul actiunilor companiei Nike au urcat la 85.30 $ .Compania a denarat o campanie de penetrare pe pietele emergente ,tari precum Brazilia,India,China au contribui major la cresterea vanzarilor companiei cu circa 22% din vanzari.Nike mizeaza in continuare pe o campanie agresiva planuind sa deschida intre 250-300 magazine in lume in decurs de 5 ani cu o investitie aproximativa intre 500-600 milioane $ .Dupa urma acestei politici de expansiune managementul companiei afirma ca vanzarile previzionate pentru 2015 urmeaza sa ajunga la 2,6 miliarde $

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA MODEL

Incheiat si inregistrat sub nr._____/_________ in registrul general de evidenta a salariatilor*)

A. Partile contractului:

Angajator, persoana juridica, _________________________________________ cu sediul in ________________, str. _____________________ nr._________, judetul/sectorul ______________, cod fiscal _____________, telefon __________, reprezentata legal prin ____________________ in calitate de __________________

si

Salariatul/salariata – dl/dna _____________ domiciliat/domiciliata in localitatea ________________, str. __________________, nr. _______, judetul ____________ posesor/posesoare al/a buletinului/cartii de identitate/pasaportului seria ______, nr. __________, eliberat/eliberata de _________________, la data de ___________, CNP___________________, permis de munca seria ________, nr. ___________ din data __________________

Am incheiat prezentul contract individual de munca in urmatoarele conditii asupra carora am convenit:

B. Obiectul contractului: ______________________________________

  1. Durata contractului:

a) nedeterminata, salariatul/salariata ______________________ urmand sa inceapa activitatea la data de ________________;

b) determinata, de __________ luni pe perioada cuprinsa intre data de ________ si data de ________________/ pe perioada suspendarii contractului individual de munca al titularului de post.

D. Locul de munca:

1. Activitatea se desfasoara la __________________

2. In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: _________________________________________________________________

E. Felul muncii:

Functia/meseria ____________________ conform Clasificarii ocupatiilor din Romania

F. Atributiile postului:

Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca *)

G. Conditii de munca:

1. Activitatea se desfasoara in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1991.

2. Activitatea prestata se desfasoara in conditii normale/deosebite speciale de munca, potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

A. Durata muncii:

1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de ___ ore/zi,___ore/saptamana.

a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ________(ore zi / ore noapte)

b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern / contractului colectiv de munca aplicabil.

2. O fractiune de norma de _____ ore/zi (cel putin 2 ore/zi), _____ ore/saptamana.

a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ___ (ore zi/noapte)

b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.

c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.

B. Concediul:

Durata concediului anual de odihna este de _______ zile lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de norma).

De asemenea, beneficiaza de un concediu suplimentar de ________________.

C. Salariul:

1. Salariul de baza lunar brut este de _______________lei.

2. Alte elemente constitutive:

a) sporuri __________________

b) indemnizatii ______________

c) alte adaosuri ______________

3. Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

4. Data/datele la care se plateste salariul este/sunt ________________

K. Drepturi si obligatii ale partilor privind securitatea si sanatatea in munca:

a) echipament individual de protectie ______________________

b) echipament individual de lucru _________________________

c) materiale igienico-sanitare ____________________________

d) alimentatie de protectie ______________________________

e) alte drepturi si obligatii privind sanatatea si securitatea in munca ___________

L. Alte clauze:

a) perioada de proba este de ___________________

b) perioada de preaviz in cazul demisiei este de ____________ zile calendaristice, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca.

c) perioada de preaviz in cazul concedierii este de ______ zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca.

Tuesday, July 19, 2011

SUA PIERDE TEREN IN FATA CHINEI IN MEDIUL ONLINE


In momentul de fata in China se gasesc aproape 485 milioane de utilizatori de internet ceea ce inseamna ca este cu vreo 52% mai mult decat intreaga populatie a SUA .Un studiu al China Internet Network Information Center arata ca in procente numai 36 % din populatia Chinei foloseste internetul in comparatie cu 76 %din populatie din SUA.
Acest lucru arata potentialul urias al pietei din China si dece compani de prestigiu ca Google,Facebook,Microsoft,Twitter cauta sa castige teren pe piata chineza.
Motorul de cautare numarul 1 in China Baidu a ajuns la o valoare de 52 miliarde $ aproape dublu decat Yahoo.Veniturile Yahoo in ultimul trimestru au fost de 1,2 miliarde $ in timp ce veniturile Baidu au fost de 372 milioane $ .In timp ce veniturile companiei Yahoo din publicitate cresteau cele ale Baidu cresteau cu 88% fata de primul trimestru .
Marimea pietei online din China a facut posibila dezvoltarea unor portaluri gen: Sina,Sohu,Tencent.Prezenta acestor portaluri care cresc continu face din ce in ce mai greu companiilor americane sa castige teren in China .Un alt obstacol il reprezinta Guvernul Comunist Chinez care prin politicile sale protectioniste incearca sa limiteze accesul companiilor americane.Un exemplu concludent il reprezinta compania Google care a avut cel mai de suferit dupa ce Staul chinez a cenzurat unele informatii ale Google .Alte compani care au fost blocate sunt Facebook si Twitter .Avand acces limitat pe piata online din China companiile americane pierd teren in fata celor chineze ,datorita cresteri numarului de utilizatori si migratiei populatiei din zonele rurale in zonele urbane care sunt in cautarea unui loc de munca favorizeaza dezvoltarea companiilor chieneze

Monday, July 18, 2011

IPOD TOUCH


Specificatii tehnice:
  • Lungime 4,4 inch
  • latime 2,3 inch
  • grosime 0,28 inch
  • greutate 101 grame
Display
  • 3,5 inch diagonal multi tauch display
  • 960-by-640 pixeli rezolutie la 325 pixeli pe inch
Audio:
  • frecventa intre 20 Hz-20 000 Hz
AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, 4,

limita de volum

Capacitate:
  • 8 GB 32 GB ,64GB flash drive
Wireless:
  • 802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz only)
  • Bluetooth® 2.1 + EDR
  • serviciu localizare harta
  • Nike+ suport iPOD
Handsfree
  • frecventa raspuns intre 20 hz-20 000 Hz
  • impedanta 32 ohm
Tv si Video:
  • H.264 video up to 720p, 30 frames per second, Main Profile level 3.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
  • MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
  • Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format
  • Support for 1024 by 768 pixels with Apple VGA Adapter; 576p and 480p with Apple Component AV Cable; 576i and 480i with Apple Composite AV Cable (cables sold separately)
Camera Video si Foto:
  • video recorder HD 720 p pana la 30 frames pe minut,rezolutie fotografi (960 pe 720)
  • VGA calitate foto si video
Conector de intrare si iesire:
  • 30 pin conector
  • microfon,speaker
Compatibilitati sisteme:
  • USB 2.0
  • iTunes 10.1 or later6
  • Mac: Mac OS X v10.5.8 or later
  • PC: Windows 7, Windows Vista, or Windows XP Home or Professional (SP3)

Sunday, July 17, 2011

AUSTERITATE TARZIE

A inceput o noua saptamana ,wekendul s-a terminat e timpul sa muncim . Ziua de luni debuteaza cu o stire importanta care a aparut pe diversele canale media si anume vanzarea pachetului de 9,8% actiuni de la Petrom dupa cum se stie cea mai mare companie romaneasca.
Nu am putut sa trec cu vederea aceasta stire fara sa-mi exprim si eu parerea despre aceasta stire .Mai exact Guvernul Boc si Ministerul Economiei au scos la vanzare un pachet de 9,8 % actiuni din Petrom,aceasta masura reprezinta cea mai mare oferta publica de vanzare de actiuni care s-a facut pe piata de capital din Romania.Ramane de vazut ce fonduri de investitii se vor inscrie pentru aceste pachete de actiuni si care va fi evolutia in timpa companiei in perioada urmatoare.
Prin prisma mea si a mai multor specialisti este o decizie destul de buna prin care se inregistreaza in contabilitatea Ministerului Finatelor Publice un anume capital care probabil va fi risipit pe "Obezul" aparat birocratic al tari.Acum se pune intrebare :"Dece s-a luat aceasta masura acum?" si nu mai devreme "Dece lasam noi romani treaba ce puteam sa o facem ieri pe azi?"
Sunt doar cateva intrebari pe care orice roman si-le pune ,revenind la Petrom sper sa nu inceapa discutii privind cine a avut meritul cel mai mare in privatizarea companiei intre fostul Guvern Nastase si Boc.Asta este putin mai important acum cine are mai multe sau mai putine merite ci important este cum va decurge vanzarea actiunilor.Recent ambasadori SUA si Frantei in Romania s-au plans ca oamenilor de afaceri straini li se cere spaga sa investeasca in Romania .
Pe langa Petrom mai sunt si compani gen:CFR,Transelectrica,Transgaz ,Oltchim alte compani de stat care inregistreaza pierderi si au datori mari la bugetul de stat din diverse motive pe care le-am enumerat si in articolele anterioare ar trebui privatizate urmand modelul polonez carea reusit sa treaca peste aceasta recesiune fara a se imprumuta cu frenezie de la FMI.
Oare dece nu am facut si noi asa??

Friday, July 15, 2011

BRAINSTORMING PENTRU AFACEREA TA

Multi dintre noi doresc sa lanseze o afacere dar nu stiu in ce domeniu sa investeasca .Daca aveti o idee de afacere tiparita in minte si nu sunteti de acord daca este fezabila sau nu puteti sa va consultati cu mai multe persoane in asa numite sedinte de "brainstorming" pentru a evalua sansele de reusita al proiectului pe care doriti sa il demarati .Ideea folosirii sedintelor de brainstorming este acela de a transmite cat mai multe feedbackuri in legatura cu proiectul tau,de a afla diversele opini si strategii cu privire cu privire la fezabilitatea afaceri.
Brainstormingul poate fi tradus pe intelesul tuturor un loc in care se intalnesc niste indivizi in care fiecare isi exprima ideile si conceptiile cu privire la serviciile si produsele care sunt supuse acelei dezbateri.Aruncand o privire de ansablu brainstormingul poate fi considerat un exercitiu foarte util .Aceste sedinte permit fiecarui memebru sa vina cu o idee,parere care este ascultata si analizata de catre ceilalti memebri.De regula aceste sedinte sunt conduse de catre o persoana sau moderator.In timpul sedintelor se aleg cele mai bune strategi care sunt asigurate prin vot in unanimitate

Wednesday, July 13, 2011

VALOREAZA RETEAUA DE SOCIALIZARE FACEBOOK 100 MILIARDE $ ???


Facebook mania a cuprins intreaga lume dar si Romania ,nu cred ca nu exista persoana care sa nu fi auzit de aceasta retea de socializare care devine din ce in ce mai populara.Aruncand o privire de ansamblu asupra companiei in ultimii ani putem considera Facebook alaturi de Groupon un adevarat fenomen al businessului online.Am citit acum ceva timp un articol in Wall Street Journal in care sa facut o evaluare a companiei,fara a cunoaste dupa ce criteri sa facut aceasta evaluare si s-a ajuns la concluzia ca Facebook ar valora 100 miliarde $.
Avand in vedere acest lucru rog cititori sa isi dea cu parerea in legatura cu acest subiect,daca valoreaza sau nu reteaua de socializare Facebook 100 miliarde dolari.
Aruncand o privire asupra evolutie din timp compania ce are sediul in Palo Alto California era evaluata in octombrie 2007 la circa 15 miliarde $ cand Microsoft a decis sa investeasca in companie .Banca americana de investitii Goldman Sachs investeste si ea in reteaua de socializare 1,5 miliarde $ fapt care duce la cresterea companiei undeva la circa 50 miliarde $.In prezent capitalizarea companiei este de 84 miliarde $ .Analisti financiari prevad pentru anul viitor o crestere a capitalizari la 100 miliarde $ !!!(va vine sa credeti) ceea ce ar insemna sa devina una dintre cele mai puternice compani din lume.Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in anul viitor mai ales ca de curand compania Google a lansat reteaua de socializare Google+ care se vrea un competitor pentru Facebook

Tuesday, July 12, 2011

ANDREW MASON FONDATORUL GROUPON


Observ de ceva timp o explozie a siteurilor de reduceri,fapt ce demonstreaza ca in momentul de fata businessul online ce are ca obiect de activitate cupoanele cu reduceri au o evolutie foarte spectaculoasa .Daca ar fi de mentionat un castigator acesta fara dar si poate ar fi Groupon.Fondatorul Groupon este Andrew Mason.Ideea lansari acestui gen de business i-a venit de la trimitere de email catre persoane cu diferite promotii si in final materializandu-se cu o pagina web.Compania Groupon a fost lansata in 2008 in orasul Chicago si in prezent compania are reprezentante in 150 de orase si 19 tari,realizand venituri anuale de 350 milioane $.
Pe siteul Groupon putem gasi diferite promoti de la diversi retaileri,restaurante,hoteluri in schimbul acestor oferte compania primeste o anumita cota parte(comision) din acele tranzactii.Avand in vedere anul recent de cand s-a lansat,Groupon poate fi considerat un adevarat fenomen al mediului online.Aruncand o privire de ansamblu asupra companiei ea poate reprezenta un excelent obiect de studiu pentru orice antreprenor.Pentru Mason realizarea acestui concept ii ofera o buna oportunitate de a realiza venituri iar pentru companiile participante la aceste promotii o buna oportunitate de asi promova produsele si serviciile.
Intrebarea pe care toti si-o pun este:Cum o persoana de 29 de ani a reusit sa realizeze o astfel de pagina web.Mason povesteste ca lansarea acestei compani a fost unul destul de ciudat.El nu s-a considerat niciodata un antreprenor dupa cum el marturiseste .Un factor decisiv in realizarea acestui proiect l-au avut parinti lui care ambi sunt antreprenori ,tatal lui Robert are un magazin in care comercializeaza diverse accesori,bijuteri iar mama sa are o afacere ce are ca obiect principal de activitate printul foto.Se pare ca instinctul antreprenorial la mostenit de la tatal sau.
El povesteste ca primele incercari de antreprenriat le-a inceput de la 15 ani atunci cand a lansat o companie ce avea ca obiect de activitate livrarea de covrigi la domiciliu,deasemenea la varsta de 17 ani a mai lansat o companiece are ca obiect de activitate repararea si reconditionarea computerelor.Aceste mici experiente in antreprenoriat la facut sa inteleaga mai bine tainele antreprenoriatului si sai asigure independenta financiara.
In 2007 pe cand era elev la Liceu pune bazele portalului social online The Point care este folosit pentru a strange diferite donatii in scopuri caritabile.Plecand de la aceasta idee el pune bazele Groupon impreuna cu Eric Lefkofsky care este co-fondator si investitor .Eric il invata pe Mason primele invataminte legate de meseria de antreprenoriat