PORTAL ANTREPRENORIAT ,ANALIZE FINANCIAR ECONOMICE,IDEI DE AFACERI,OPORTUNITATI DE AFACERI,STRATEGII DE MANAGEMENT SI MARKETING,RESURSE UMANE
Friday, January 7, 2011
Povestea lui Sebastian Ghita fondatorul Asesoft
A inceput afacerile inca din timpul liceului punand bazele Asesoft una dintre cele mai bune compani de IT din Romania.La varsta de 18 ani dupa terminarea liceului cand majoritatea colegilor lui parasesc urbea natala. „Am inceput de unul singur, pentru ca toti colegii cu care planuisem afacerea si care acum sunt directori si actionari in grupul de firme Asesoft au plecat la facultate, in Bucuresti", rememoreaza omul de afaceri. Cum n-a avut un buget initial la dispozitie, s-a multumit sa inceapa treaba - scrierea de diverse programe, asamblarea de calculatoare și alte „maruntisuri" IT - cu o bicicleta si o geanta de piele. Cateva luni mai tarziu, dupa ce in afacere sunt cooptati fostii sai colegi Bogdan Padiu, Ovidiu Trascu, George Stan si Iulian Stanciu, micuta firma incepe sa devina cunoscuta, iar cei cinci asociati isi permit sa inchirieze un sediu pentru a elibera apartamentele parintilor, transformate in depozite pentru componente de calculatoare. In acelasi timp, Sebastian Ghita este tot mai atent la anunturile de licitatii din Monitorul Oficial inscriindu-se, cu perseverenta, la multe dintre acestea. Cum s-ar zice, Ghita asteapta o „portita" care sa dea direct catre lumea cea mare. Aceasta portita avea sa apara in scurt timp.
Astazi, la 32 de ani, Sebastian Ghita are o avere estimata la 35-38 de milioane de euro, bani castigati din IT, retail online, vinificatie, imobiliare si mass-media. De curand, grupul de firme condus de omul de afaceri ploiestean a achizitionat un pachet de 51% din actiunile eMag, cel mai important retailer IT&C pe piata locala si un altul semnificativ la compania Corni Eolian, mutare prin care Asesoft a devenit lider autohton in investitii in energii regenerabile. In plus, aceeasi Asesoft a reusit cea mai interesanta tranzactie de pe piata locala de la inceputul crizei, si anume preluarea pachetului majoritar de actiuni al retailerului de electronice si electrocasnice Flanco.
Dintre companile controlate de el enumeram:
1 Asesoft International
2 Asesoft distribution
3 Asesoft Net
4 Asesoft Smart
5 Team net international
6 2K telecom
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment