Friday, February 25, 2011

FUNDATIA DINU PATRICIU


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala care sprijina educatia in toate formele ei .Cu un buget anual de peste 7 milioane usd Fundatia Dinu Patriciu dezvolta programe ample sustine peste 5700 bursieri si isi propune sa contribuie la dezvoltarea invatamantului romanesc

PROGRAME ALE FUNDATIEI DINU PATRICIU

  • Inventeaza-ti viitorul
  • Orizonturi deschise
  • Gala premiilor in educatie
  • Educatia merita
  • Profesoria
  • Joburi la orizont
  • Sponsorizeaza un copil
PROGRAMUL INVENTEAZA-TI VIITORUL

Se adreseaza elevilor din liceu si studentilor cu rezultate bune care provin din famili cu venituri modeste.Prin acest program Fundati Dinu Patriciu acorda simultan si pe durata intregului an scolar sau universitar 9 luni

  • 5000 de burse in valoare de 200 lei pe luna fiecare pentru elevii de liceu
  • 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna fiecare pentru studenti
  • 100 de burse in valoare de 300 lei pe luna fiecare pentru studentii din Republica Moldova care studiaza in Romania


cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice.

Modul de atribuire a burselor si reconfirmarea lor in timp se bazeaza pe capacitatea tinerilor de a-si dovedi vointa de a investi educational in propriile lor persoane, in pofida unor conditii sociale defavorabile.


Criterii de eligibilitate:

Solicitantii burselor programului Inventeaza-ti Viitorul! trebuie sa fie cetateni romani, inmatriculati in anul scolar/universitar curent ca elevi in clasele VIII-XII, (la cursuri de zi) in scolile si liceele din reteaua educatiei nationale sau ca studenti in ciclul de licenta in reteaua de universitati romanesti (la cursuri de zi) si trebuie sa indeplineasca simultan doua conditii de eligibilitate:

1. sa aiba rezultate scolare bune, adica o medie a ultimilor doi ani de studii cel putin egala cu 9.00, si mediile semestriale la purtare in ultimii doi ani de studiu incheiati egale cu 10 si

2. sa aiba o situatie sociala modesta, respectiv sa provina din familii cu o medie a venitului lunar pe membru de familie in ultimele trei luni inferior pragului de 400 RON.

Programul Inventeaza-ti Viitorul! este destinat doar acelor elevi care doresc si intentioneaza sa dobandeasca o formatie preuniversitara si universitara completa. Prin urmare, nu sunt eligibili elevii de clasa a VIII-a care nu intentioneaza sau nu reusesc sa-si continue studiile la liceu, sau elevii de clasa a XII-a care nu doresc sau nu reusesc sa isi continue studiile la facultate.

Pentru mai multe informatii:www.fundatiadinupatriciu.ro

No comments:

Post a Comment