Wednesday, February 2, 2011

IN RAZBOIUL PC-urilor ASIA ARE AVANTAJ CLAR


Pe langa rivalitatea aconomica dintre SUA si CHINA ,monopolul de piata pe componentele IT este un domeniu de mare interes pentru ambele tari.Piata asiatica de componente IT se dezvolta in ritma accelerat devenind un puternica competitor pentru piata americana.

Acuma cativa ani problema era clara companile americane erau in top urmate de cele taiwaneze si chineze,dar problema sa schimbat datorita maini de lucru scazuta comparativ cu Occidentul,China a reusit sa devanseze SUA,distribuitorul LENOVO GROUP devenind cel mai mare distribuitor de component IT pe plan global urmat de ACER compania taiwaneza

Cine va invinge in aceasta cursa? Parerea mea ca piata asiatica deoarece a capatat un mare avantaj pe termen lung.Compani ca Hewlett -Packard si DELL avand o prezenta mai scazuta pe piata asiatica,ambele compani confruntandu-se cu probleme interne de conducere care au oferit altor compani gen Acer,Lenovo,Asus sa ocupe un segement important de piata.

Piata din SUA si CHINA reprezinta terenul de batalie in lupta companilor pe segmentul de piata.In China companile taiwaneze au un importanat decalaj fata de cele chineze deoarece Taiwanul este considerata de catre CHINA ca facand parte din patria mama.

Principali jucatori importanti din China sunt LENOVO 29%, HP si DELL ambele cu 10% alti jucatori ACCER ,ASUS ,TONGFANG

In SUA situatia se prezinta astfel HEWLETT PACKARD ,DELL sun clar lidere urmate de ACER,LENOVO
Datorita manei de lucru ieftine de care beneficieaza producatori asiatic comparativ cu cei americani le-au dat posibilitate sa creeze notebook-uri la pret redus,profitand de probleme pe care companile americane le-au intampinat in cadrul organizatoric si in relatile cu autoritatile putem spune ca companiile americane au pierdut batalia pentru suprematie.

No comments:

Post a Comment