Wednesday, February 9, 2011

Idei de afaceri "CRESTEREA MELCILOR"


Buna ziua azi va voi prezenta urmatoarea idee de afacere pe care o puteti demara si anume"Cresterea melcilor"Fondurile nerambursabile UE sunt bon motiv de a demara acest gen de afacere,dupa cum stiti Romania ocupa un loc codas la capitolul absortie fondurilor structurale UE.
Acest lucru s-a datorat din mai multe cauze,o absortie mai mare a fondurilor nerambursabile ar fi una dintre masurile pe care autoritatile romane ar trebui sa le ia pentru a scoate Romania din recesiune.Sa revenim la melci,strainii au apreciat intotdeauna luxul, iar melcii comestibili care sunt pregatiti in restaurante, precum si hainele de lux din blana de chinchilla sunt produse pe care italienii, francezii, spaniolii si multi altii, le apreciaza enorm!

Dece cresterea melcilor?

Datorita consumului ridicat din ultimii 10-15 ani, melcii aproape ca au disparut in partea vestica a Europei asa ca afacerile cu ferme pentru cresterea melcilor comestibili au inflorit in partea de est si aduc profituri foarte mari intreprinzatorilor din Romania!
Astfel, cresterea melcilor in ferme a devenit una dintre cele mai rentabile si apreciate afaceri atat in tara noastra, cat si in tarile vecine.

O afacere cu cresterea melcilor prezinta numai avantaje:
  • investitia initiala este minima
  • suma investita este recuperata inca din primul an
  • la o investitie de 5.000 de euro, profitul va fi de 10.000 de euro pana la 15.000 de euro
  • pretul pe kg de melc viu poate varia intre 3,5 si 5 euro, iar carnea de melc (escargotul) poate ajunge pana la 30 de euro
  • piata de desfacere este asigurata de restaurante din intreaga lume
  • ferma de melci se dezvolta cu costuri minime
  • melcii pot fi crescuti prin metoda italiana (sunt crescuti pe un teren liber cu utilizarea aproape integrala a alimentelor vegetale cu cost redus)
Cresterea melcilor necesita o investitie initiala minima:

Pentru cresterea melcilor, nu ai nevoie de utilaje mari si costisitoare, nu ai nevoie de tractoare sau de alte masini agricole.

Pentru cresterea melcilor ai la dispozitie fonduri nerambursabile:

50% din investitia initiala.

Desfacere asigurata:

Numeroase firme din Romania iti preiau integral productia de melci pentru a o exporta.

No comments:

Post a Comment