Friday, December 23, 2011

E TIMPUL SA INVESTIM IN ENERGIE?


Recent intr-o stire publicata de National Petroleum Council arata ca rezervele Statelor Unite in ceea ce priveste rezervele de petrol si gaze naturale sunt mult mai mari decat erau estimate initial.

Acel studiu a mai aratat ca exploatarea acestor resurse nu va elimina necesarul de energie in ceea ce priveste importul de energie.

National Petroleum Council este o organizatie fondata dupa al doilea razaboi mondial care sa rezolve problemele legate de petrol si gaze pentru economia americana.

Vom vedea ce efect va avea aceasta stire in ceea ce priveste pretul barilului de petrol pe pietele internationale si care vor fi actiunile investitorilor la auzul acestei stiri.

Bordul director al National Petroleum Council este format din oameni grei din inustria petroliera cum ar fi James Hackett CEO Andarko Petroleum ,Aubrey McClendon CEO Chesapeake Energy.

In ceea ce priveste gazele naturale raportul acelui studiu arata ca Statele Unite raman in continuare cel mai mare producator mondial de gaze naturale cu rezerve masive de resourse ce vor fi exploatate in generatiile viitoare.

In ceea ce priveste aurul negru "petrolul" spre stupefactia multor analisti care previzionau sfarsitul rezervelor de petrol se pare ca s-au descoperit diferite zone in care se pot extrage petrol folosind tehnologii de ultima generatie.Pe termen lung se pare ca zona artica va fi principalul teren de extractie si petrolul din nisipurile bituminoase din regiunea Colorada .

Pentru a intari si mai mult apetitul pentru a investi in petrol recent banca de investitii Goldman Sachs previzioneaza ca pentru 2017 Statele Unite vor depasi Rusia si Arabia Saudita devenind cel mai mare producator mondial de petrol

No comments:

Post a Comment