Tuesday, June 28, 2011

CUM PUTETI SA AJUNGETI IN CLUBUL MILIONARILOR?

Actuala recesiune mondiala a oferit multor antreprenori intrarea in clubul select al milionarilor .Pare destul de ciudat nu? dar nu este asa intr-un raport publicat de World Wealth Report's anunta ca numarul milionarilor a crescut cu 8,3 % in lume in 2010.
Numarul persoanelor care au reusit sa depaseasca pragul de 1 milion $ in SUA a depasit 3 milioane de persoane .Raportul Wealth prezinta ce sfaturi ar trebui sa urmeze viitori antreprenori pentru a intra in aceasta elita.

INTOARCE-TE LA PIATA

Chiar daca aceasta recesiune a franat avantul unora pentru investitii,sfatul pe care il dau "Investiti cu cap" pentru unii antreprenori criza reprezinta un moment excelent pentru a demara noi investitii si a se extinde."Cand spun intoarceti-va la piata" m-am referit la a renunta la depozitele bancare si alte instrumente de economisire care nu va aduc doar cateva castiguri procentuale si investiti in diferite afaceri startup care poate sa va genereze randamente mult mai bune decat un simplu depozit bancar.
Un amanunt important de care sa tineti seama este sa folositi fonduri proprii pentru a demara o afacere sau fonduri europene si nu credite bancare.

GANDESTE PE TERMEN LUNG

Adoptarea de strategii pe termen lung este cheia oricarei afaceri.La noi in tara au apus vremurile cand afacerile se faceau dupa ureche si fara nici o strategie.Nu cauta sa te inbogatesti repede,investeste profitul.

FI PASIONAT DE CE FACI

Pentru ca munca ta sa dea rezultate trebuie mai intai sa pui pasiune in ceea ce faci,sa o faci cu placere daca respecti aceste lucruri eforturile muncii tale vor fi rasplatite ,perseveritatea si pasiunea vor invinge

INCEPE SA ECONOMISESTI DE LA VARSTE FRAGEDE

Dupa cum stiti lansarea unei afaceri necesita un anumit capital care difera de la proiect la proiect.Cum sa reusim sa strangem acel capital atat de necesar ? Foarte simplu prin economii de la varste fragede .Invatati-va de mic sa economisiti bani si sa-i gestionati corect,formati-va din timp un abcedar financiar.Cu cat capitalul dvs e mai consistent cu atat e mai bine pentru dvs.

INVESTITORI STRAINI

Romania este o portunitate de investitii find o tara emergenta ea ofera perspective de dezvoltare foarte bune pentru investitori pe termen lung.Cautati sa atrageti investitori straini in Romania

ALEGETI CU GRIJA UNDE SA INVESTITI

Inainte sa va apucati sa investiti studiati bine piata in care doriti sa investiti,alegeti-va o anumita nisa si exploatati-o la maxim

Monday, June 27, 2011

CUM SA ECONOMISITI BANI PENTRU TRANSPORT?


Reducerea cheltuielilor in aceasta perioada de timp este un obiectiv pentru orice manager sau antreprenor.Fie ca vorbim de cheltuieli,administrative,de personal sau de transport resursele financiare ale unei compani trebuiesc atent gestionate astfel incat sa nu se faca risipa de capital si sa duca in cele din urma la o economisire eficienta a resurselor.Astazi va voi prezenta cateva aspecte privind cum sa economisiti bani prin cheltuielile de transport.
Transportul de marfa este considerat una dintre cele mai complicate operatiuni pe care o firma mica trebuie sa o realizeze.Dece firmele mici? Raspunsul este foarte simplu ca ele nu au o stratedie buna de distributie si anume o retea buna comparativ cu marile compani,acest lucru poate determina o scadere a vanzarilor.Asta se realiza in principal din cauza lipsei de disponibilitati banesti ale micilor compani care nu pot sa incheie contracte cu firme specializate de distributie si transport.Iata care sunt acele aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand decideti sa transportati marfa catre clienti.

CAUTATI SA LIVRATI MARFA IN FUNCTIE DE TAXELE DISTRIBUITORILOR

Inainte de a cauta cu ce distribuitor sa lucrati trebuie sa studiati atent ofertele si sa alegeti aceea companie de distributie cu are cele mai avantajoase servicii si care corespunde cu profilul marfurilor companiei tale.

STABILITI COSTURILE DE TRANSPORT

Dupa ce ati ales compania de sitributie cu care sa lucrati ,stabiliti datele contractuale si taxele aferente acelui contract si al detali si clauze speciale.Asigurati-va clienti ca vor fi platiti pentru contractul de prestari servicii.

FOLOSITI METRUL POSTAL (POSTAGE METER)

Metrul postal este o masina portabila care cantareste pachetele ,evalueaza tarifele exacte postale si imprima etichetele sau timbrele de transport.acest sistem poate ajuta la eliminarea efortului de a ghici greutatea unor pachete .Folosind acest sistem de metru postal veti reusi sa economisiti cam 20% din cheltuielile de transport initiale atunci cand nu foloseati acest sistem


Sunday, June 26, 2011

INDEMNIZATIA DE SOMAJ SE ACORDA DIFERENTIAT IN 2011

Suma pe care o primesc somerii in 2011 depinde, potrivit legislatiei in vigoare anul acesta, de marimea stagiului de cotizare in sistemul asigurarilor pentru somaj, a afirmat presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian.

Astfel, somerii pot beneficia de indemnizatie in conditiile realizarii unui stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor pentru somaj de minim 12 luni, in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, a aratat Silviu Bian.

"La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, nu se iau in considerare perioadele care constituie stagiu de cotizare utilizate deja pentru stabilirea si acordarea a unui alt drept la indemnizatie de somaj", a precizat Bian, citat de Agerpres.

Indemnizatia de somaj se acorda in functie de durata stagiului de cotizare: 6 luni - pentru un stagiu de cotizare de cel putin un an, 9 luni - pentru cel putin 5 ani si 12 luni - pentru un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

CE ESTE O DATORIE ?

O datorie reprezinta o obligatie actuala a unei entitati comerciale ce decurge din evenimentele anterioare prin a carei decontare se asteapta sa rezulte o iesire de resurse care incorporeaza beneficci economice.Iesirea beneficiilor economice pentru decontarea unei datori presupune transferul de active,prestari servicii sau inlocuirea respectivei datorii cu alta.

Thursday, June 23, 2011

MINI PLAN DE AFACERI CLUB DE DANS


Dansul este considerat un hobby avand priza din ce in ce mai mare in randul populatiei .Mata Hari afirma"Dansul este un poem in care fiecare miscare este un poem"Dansul este o activitate care ofera relaxare si bucurie si de asemenea o forma de exprimare.Multe persoane au gasit in dans o activitate care le-a schimbat viata .Marele avantaj al dansului este acela ca poate fi practicat de orice persoana,la orice varsta in orice moment al carierei
Dansul poate fi de mai multe feluri :samba,cha-cha,rumba,paso doble,tango ,jive,vals lent,vals vienez,slow fox ,quik step,el mai este si denumit dans modern
Avand in vedere interesul tot mai mare pentru aceste dansuri sportive,demararea unei afaceri care sa aiba ca obiect principal de activitate dansul reprezinta o buna oportunitate pentru dvs.In continuare va voi prezenta cateva dintre elementele de care trebuie sa tineti seama atunci cand va decideti sa va deschideti propria scoala de dans.

1 DOMENIUL DE ACTIVITATE
Frima Sc Dance Star SRL (nume ales fictiv) firma inregistrata in Constanta al carui obiect principal de activitate il constituie cursul de dans sportiv

2 OBIECTIVE:
  • atragerea unei clientele stabile
  • un numar de 30 de abonati lunar in primul an
  • participari la diverse evenimente (spectacole,nunti,botezuri)
  • realizarea unei cifre de afaceri de. 80 000 ron ron primul an
3 PIATA SI CLIENTELA
Clientela o reprezinta persoanele de orice varsta
Piata intr-o continua crestere cu posibilitate de dezvoltare

4 SERVICIILE
  • cha-cha................................................................abonament 300 ron/persoana/luna
  • rumba..................................................................abonament 300 ron/persoana/luna
  • tango...................................................................abonament 300 ron/persoana/luna
  • samba..................................................................abonament 250 ron/persoana/luna
  • quick step..............................................................abonament 250 ron persoana/luna
  • vals vienez............................................................abonament 200 ron/persoana/luna
Dansul mirilor pregatire de nunta.......................100 ron sedinta
Participarea la spectacole.......................................5000 ron /ora

II ORGANIZARE SI CONDUCERE

1 CURSURILE DE DANS
Cursurile de dans vor fi sustinute de catre o echipa de doi instructori calificati si cu o vechime in domeniu care asigura un inalt standard de calitate si profesionalism in pregatirea cursantiilor

2 CONDUCERA

Conducerea firmei va fi asigurata de catre un administrator care este si actionarul companiei si doi instructori de dans.Administratorul va ocupa si functia de manager avand ca obiectiv:
  • atragerea de noi abonati
  • identificarea de potentiali clienti prin participarea la diverse evenimente si spectacole
3 PERSONALUL

Personalul firmei va fi asigurat de un administrator,doi instructori calificati si un contabil

III PREVIZIUNI FINANCIARE

1 NECESARUL DE FINANTARE

Apreciem ca valoarea intregului proiect necesita un capital de...80 000 ron........................ proveniti din surse proprii

2 VENITURI PREVIZIONATE
In estimarea veniturilor am pornit de la urmatoarele date:

sedinat curs 2 ore ,3 zile /saptamana 6 ore curs/saptamana
24 ore curs/ luna 288 ore curs/an

Venituri previzionate primul an:
  • 5 abonati tango .........................................5*300=1500 ron
  • 8 abonati.cha-cha......................................8*300=2400 ron
  • 9 abonati quick step.................................9*250=2250 ron
  • 7 abonati samba.......................................7*250=1750 ron
  • 8 abonati vals vienez................................8*200=1600 ron
  • 10 perechi dansul mirilor.........................10*100=1000 ron
  • 15 contracte spectacole................................15*5000=75 000
TOATL VENITURI 1 AN .................................85 500RON


CHELTUIELI:

  • chirie spatiu 150 m................................................800 euro/luna*12=9600 euro=38 400 ron
  • cheltuieli infintare SRL................................................................................................1000 ron
  • chaltuieli publicitate.....................................................................................................3000 ron
Cheltuieli salarii:
  • 2 instructori 2000 ron/luna*12=24 400 ron/an
  • contabil. 1000 ron/luna*12=1200 ron/an
Total cheltuieli salarii...............................................................................25 600 ron
Total chaltuieli asigurari sociale CAS,Somaj,CASS. 35,33%*25 600=8960 ron

TOTAL CHELTUIELI :76 980 RON



INCADRAREA ELEMENTELOR PATRIMONIALE IN CONTUL DE PROFIT SI PIERDERI

Sc Alfa SRL efectueaza urmatoarele operatii:
  • consum materii prime 800 ron (cheltuieli materii prime)
  • inregistreaza reparatii 2200 ron (cheltuieli reparatii furnizori)
  • inregistreaza salarii 12 800
  • prime asigurate 1 800 cheltuieli prime
  • factura energie 800 cheltuieli exploatare
  • venituri din gestiune 2200 ron
  • cheltuieli 2500 ron
  • amortizare cheltuieli de exploatare 700 ron
  • doneaza PC cheltuieli donatie PC.............................3000 ron
  • clienti ..............20 800 ron
  • cesioneaza utilaje amortizate 4500x1000 vanzare+ scaderea din gestiune

1 VENITURI IN EXPLOATARE

4500

Vanzari din cesiuni de utilaj

4500

2 CHELTUIELI DE EXPLOATARE

29 500

Cheltuieli cu materii prime

800

Cheltuieli cu reparatii

2200

Cheltuieli cu salarii

12 800

Cheltuieli amortizare

700

Cheltuieli donatii

3000

A REZULTAT DIN EXPLOATARE (1-2)

-15 000

3 VENITURI FINANCIARE

3100

Venituri din diferente de curs valutar

900

Venituri din cesiuni titluri

2200

4 CHELTUIELI FINANCIARE

2500

Cheltuieli din cesiuni

2500

B REZULTAT FINANCIAR (3-4)

600

C REZULTAT CURENT

-14 400

5 VENITURI EXTRAORDINARE

0

6 CHELTUIELI EXTRAORDINARE

0

D REZULTAT EXTRAORDINAR

0

7 VENITURI TOTALE (1+3+5)

7600

8 CHELTUIELI TOTALE (2+4+6)

22 000

E REZULTAT BRUT (7-8 SAU C+D)

-14 400

9 IMPOZIT PE PROFIT 16% E

0

F REZULTAT NET (9)

-14 400

Wednesday, June 22, 2011

SMART INVEST OUTSOURCING RECRUTEAZA REPREZENTANTI VANZARI


Smart Invest Outsourcing firma specializata in servicii de (BPO) Business Proces Outsourcing recruteaza "reprezentanti vanzari"

RESPONSABILITATI:
  • contribuie la dezvoltarea portofoliului de clienti ai companiei
  • identifica potentiali clienti
  • asigura suport de informatii privind serviciile firmei
  • indeplineste obiectivele firmei
  • promoveaza serviciile firmei
CERINTE:
  • studii medii sau superioare
  • spirit organizatoric si intreprinzator
  • calitati de comunicare si prezentare
  • personalitate puternica capabil sa lucreze sub stres si orientat catre rezultat
  • experienta in vanzari poate reprezenta un avantaj
CV: la email officesmarthinvest@yahoo.com impreuna cu o scrisoare de intentie pentru a specifica pozitia pentru care aplicati

Tuesday, June 21, 2011

REGULI PENTRU A SUPRAVIETUI RECESIUNI

Traim intr-o perioada in care din ce in ce mai multi economisti de seama anunta faliemntul "Zonei Euro" ,efectele crizei din Grecia continua sa se adanceasca aceastea au inpact direct asupra economiei romanesti in principal prin expunerea bancilor elene pe piata din Romania.
Se pare ca cosmarul nu a trecut ,chiar daca acum o luna de zile primul -ministru anunta cu surle si trambite iesirea Romaniei din recesiune,se pare ca afirmatiile primului-ministru nu au un temei legal .Aceasta recesiune economica ne afecteaza pe toti (tineri,batrani,saraci,bogati,multinationale,IMM) Ce e de facut in aceasta situatie? Dupa cum se stie aceasta recesiune a pus lacatul la zeci de mii de intreprinderi .Ca sa reveni la subiectul de azi va voi prezenta cateva dintre masuri pe care trebuie sa le luati pentru a reusi sa traversati aceasta perioada

  • INVINGE PANICA
Aceasta criza nu face alceva decat sa accelereze starea de panica,panica care te poate face sa iei decizii pripite care pot sa duca afacerea ta catre o directie pe care nu o doresti .Ce e de facut in aceasta situatie? Raspunsul este simplu strange din dinti si invinge criza ,prin adoptarea de noi strategii ,prin reviziurea celei vechi,interactioneaza cu clienti ,tu ca antreprenor trebuie sa fi un exemplu pentru angajati,ia decizile cele mai corecte care sa te ajute pentru maine,astfel ca afacerea ta sca creasca pe o piata in scadere
  • EVALUEAZA SI ELIMINA CHELTUIELILE
Gestionarea gresita a propriilor cheltuieli este unul dintre factori care au determinat falimentul multor compani.Realizeaza-ti un audit intern privind veniturile si cheltuielile si incearca sa elimini acele cheltuieli care sunt nejustificate si care nu fac alceva sa faca risipa de bani.reducerea cheltuielilor se poate realiza prin mai multe modalitati :disponibilizari departamente neproductive,externalizarea anumitor departamente din cadrul propriei compani catre firme specializate de outsourcing aceste firme de ajuta sa iti reduci chltuielile cu 20- 30% (Ex ;Smart Invest Outsourcing)
prin credite de la banci (aceasta este o masura care nu o recomand pentru ca ea nu garanteza succesul ba din contra va prelungeste agonia)

  • URMARESTE PRINCIPALI INDICATORI ECONOMICI
Rezultatele financiare reflecta performanta fiecarei compani,deaceea este important ca orice antreprenor sau manager sa urmareasca zi de zi evolutia princiaplilor indicatori de performanta financiara ,indicatori de productivitatea muncii ,sa realizeze lunar bilanturile contabile,conturile de profit si pierderi si bugeturile de venituri si cheltuieli ,si astfel vei reusi sa ai o imagine de ansamblu asupra performantelor financiare ale companiei dvs reusisnd sa aflati care sunt cele mai profitabile servicii sau produse
  • REDUCEREA STOCURILOR
Daca obiectul principal de activitate al companiei dumneavostra este productia, stocurile reprezinta un element important pe care trebuie sa il gestionati cu mare atentie ca pana la urma baza produsului finit este stocul de materiale .Materiale trebuie atent gestionate astfel incat sa nu se faca risipa in cadrul procesului de productie.
  • ASIGURA TRAINING PERMANENT PENTRU ANGAJATI
Angajati reprezinta principala sursa de dezvoltare a unei compani.Marile compani asigura training periodic pentru proprii angajati in speranta de ai face mai buni,mai productivi.
  • REVIZUIESTE PROPRIA STRATEGIE DE MARKETING
Foloseste internetul ca modalitate principala de promovare in detrimentul celei media care este foarte costisitore
  • REINVESTESTE PROFITUL
Profitul reinvestit este o excelenta politica manageriala care iti garanteaza dezvoltarea companiei dar si unele avantaje privind scutirea de taxe si anumite impozite.Scutirea acestor taxe si impozite nu face alceva nimic decat sa va inbunatatiti cashflowul
  • FII CONCENTRAT PE CALITATE
Adopta cele mai bune decizii,consultate cu specialisti,fi profesionist,adopta o atitudine pozitiva si vei reusi

Monday, June 20, 2011

CE ESTE UN BUSINESS ANGHEL ?


Business anghels sunt persoane care investesc in afaceri de tip startup sau in diferite compani in schimbul primiri unui aport de actiuni in cadrul unei compani concomitet cu valoarea capitalului pe care il investeste.Participarea unui business anghel intr-un business de tip startup se poate face fie prin aducere aport de capital fie prin decizii manageriale.
Deobicei business angheli sunt oameni de afaceri care au deja propriile afaceri si o experienta in antreprenoriat .Dintre business angheli de la noi din tara ii reamintim pe:Dragos Anastasiu (Eurolines) ,Marius Ghenea (Fit Distribution) Florin Talpes (Softwin) sunt doar cativa dintre angheli de la noi din tara,ei participand la reality showul "Arena Leilor"
Varsta business anghel este in general cuprins intre 45 si 65 de ani.Totusi pot exista si antreprenori tineri in special in sectorul IT.Ei pot opera independent dar si prin diverse sindicate sau fundatii .Asta datorita faptului ca aproximativ 40 % din investitii esueaza si numai un procent de 20 % reusesc .Pentru a evita pierderea de bani de obicei investitorii se asocieaza intr-un anumit grup pentru a reusi sa imparta riscul.
Termenul de business anghel acopera o arie mare de indivizi care difera de la unul la altul diferind de la valoarea capitalului pe care il investesc ,etapele de dezvoltare al afaceri in general business angheli se impart in mai multe categorii:
  • "Virgini" care nu au investit
  • "Latenti care nu au investit in ultimi 3 ani"
  • Oameni de afaceri cu experienta care investesc pentru profit
  • investitori care cauta alternative de investitii la piata de capital
  • cautatori de venituri care investesc pentru a obtine un venit si o slujba
  • marile corporati care cauta oportunitati de investitii

HTC SENZATION BLACK


DESCRIERE:

GENERAL:
  • smartphone
  • touchscreen
  • tip tastatura standard
  • retea :3G;900/2100 2G:850/900/1800
  • 3G HSPDA 14,4 Mbps ,HSUPA 5,76 Mbps
  • model procesor Qualcomm MSM 8260 Snapdragon
  • procesor 1200 Mhz
  • culoare:negru
  • greutate: 148 g
  • dimensiune (WxHxD) 126,1x65.4x11,3
  • sistem de operare :Android v2.3
MEMORIE:
  • slot memorie microSD 32GB
  • memorie RAM 768
  • memorie interna 1024MB
AFISAJ:
  • tip display S-LCD
  • rezolutie 540x960 pixeli
  • diagonala display 4,3 inch
CONECTIVITATE:
  • GPRS 114 Kpbs
  • tehnologie bluetooth V3.0 cu A2DP
  • tehnologie wireless 802,11 b/g/n
  • USB MicroUSB v2.0
  • Porturi HDMI jack 3,5 mm
FOTO VIDEO:
  • rezolutie senzor (Mp) 8
  • rezolutii foto 3264 x 2448
  • blitz integrat Dual Led
  • rezolutie video 1920x1080
ALIMENTARE:
  • durata convorbire 3G :420 min ,2G :500 min
  • durata in regim de asteptare 3G :525 ore 2G:285
COMUNICARE:
  • mesagerie SMS/AMS/MMS/IM
  • browsing HTML
  • E-mail DA

Sunday, June 19, 2011

ACTIUNILE BERKSHIRE HATHAWAY AU SCAZUT

Actiunile Berkshire Hathaway ale miliardarului american Warren Buffett au inregistrat scaderi pentru a 52 saptamana ajungand la o valoare de 109 925 $/actiune cel mai scazut nivel din iunie 2010.Valoarea actiunilor a fost recuperata la o valoare de 112 000 $ dar pretul actiunilor continua in continuare sa scada cu aproximativ 14% din februarie incoace.
Sunt multiple explicatii care au determinat scaderea actiunilor companiei lui Warren Buffett una dintre acestea compania de reasigurari care ofera asigurari pentru companiile de asigurari care au fost nevoite sa plateasca daune catre tarile lovite de dezastre naturale :Japonia,Noua Zeelanda ,Australia.Un alt factor care a contribuit la scaderea pretului actiunilor o reprezinta si sectorul bancar care a fost puternic lovit de criza financiara globala .Printre companiile din sectorul bancar reamintim Wells Fargo ,American Express, Mastercard,US Bankcorp care au fost printre cele mai putin performante compani din top S&P 500.

Thursday, June 16, 2011

FRANCHIZA INTERIM HEALTHCARE


Compania Interim Healthcare a fost fondata in anul 1966,este una dintre cele mai vechi clinici medicale din SUA .Compania ofera consultati medicale la domiciliu clientului cat si in cadrul propriilor clinici .Avand in jur de 300 de clinici compania asigura tratament si consultatii pentru un numar de 65 000 persoane /zi .Avand in spate experienta anilor compania "Interim Healthcare este fara dar si poate o companie de succes.Avand in spate un management profesionist ,un training excelent pentru angajati companiei ,politici de marketing foarte bune toate aceste lucruri reprezinta elemente importante pentru a putea demara un business.
Compania Interim poate fi achizitionata si in sistem franchiza .

Avantaje franchiza :
  • are in spate un brand puternic
  • experienta ,echipa buna de management si marketing
  • training pentru doctori si asistenti medicali
Cheltuieli si taxe:

MIC

RIDICAT

TAXA FRANCHIZA

40 000$

40 000$

PROPRIETATE IMOBILIARA

1000 $

2500 $

DEPOZITE UTILE

150 $

250 $

IMOBILIZARI CORPORALE

4000 $

10 000 $

ASIGURARE

2000 $

3000 $

TRAINING

1500 $

2500 $

CAMPANI MARKETING

8 000$

10 500$

TAXE LICENTA

3 500$

11 000$

FONDURI SUPLIMENTARE

51 850 $

103 500$

TOTAL

115 500$

188 500$

Pentru mai multe informatii vizitati www.interimhealthcare.com

Wednesday, June 15, 2011

CONTUL DE PROFIT SI PIERDERI

CONTUL DE PROFIT SI PIERDERI

SUME

1 VENITURI DIN EXPLOATARE

2 CHELTUIELI PENTRU EXPLOATARE

A REZULTAT DIN EXPLOATARE (1-2)

3 VENITURI FINANCIARE

4 CHELTUIELI FINANCIARE

B REZULTAT FINANCIAR(3-4)

C REZULTAT CURENT (A+B)

5 VENITURI EXTRAORDINARE

6 CHELTUIELI EXTRAORDINARE (5-6)

7 VENITURI TOTALE(1+3+5)

8 CHELTUIELI TOTALE(2+4+6)

E REZULTAT TOTAL (7-8 SAU C+D)

9 IMPOZIT PE PROFIT

F REZULTAT NET 9

ACTIVITATI PROMOTIONALE!

Dupa cum am mai declarat in ultima perioada atragerea clientilor este sarcina cea mai grea pe care orice antreprenor sau manager de companie trebuie sa o ia pentru a garanta dezvoltarea viitoare a proprii compani sau afaceri.Dece este importanta o activitate promotionala?
In primul rand reusesti sa atragi clienti de partea ta,sa-i fidelizezi,sa le arati ca intradevar le pasa de ei.Marile compani aloca sume importante de bani be diferite programe promotionale in scopul de a deveni cat mai populari pe piata si eventual de a castiga teren.
Daca marile compani aloca sume mari de bani pe activitati promotionale dece nu ar putea si un antreprenor care a lansat recent un business sa aloce un procent mic din profitul operational pentru asi fideliza proprii clienti si eventual a castiga alti noi.Mergand dupa premiza ca factorul fundamental care contribuie la dezvoltarea unei compani e clientul ,activitatile promotionale reprezinta un element foarte important al oricarei activitati de marketing.Asta daca judecam majoritatea plina a paharului,daca judecam celalta parte sunt destui antreprenori la noi in tara care nu aloca nici un cent pentru astfel de activitati si asta in dorinta de a face cat mai repede profit si a se inbogati peste noapte.Activitatile promotionale sunt de obicei folosite de marile compani de retail.Cum decurge o astfel de activitate promotionala ea se realizeaza in mai multe feluri:
  • in primul rand prin reduceri semnificative de pret,la noi in tara in special mari retaileri de imbracaminte atunci cand raman cu cantitati mari de marfa in stoc folosesc diverse activitati promotionale in sezonul de reduceri pentru a scapa de marfa
  • un alt mod si deasemenea foarte eficient este acela de a acroda propriile clienti anumite vouchere cu anumite valori care i va ajuta sa achizitioneze anumite produse conform quantumului valoric al acelor vouchere

Saturday, June 11, 2011

CALCUL IMPRUMUT BANCAR SI PREZENTAREA STRUCTURII BILANTIERE

La 01.01.2011 Marius Eugen deschide un magazin avand urmatoarele elemente:
  • diverse imobilizari corporale...................................45 000 euro
  • stocuri de marfuri.....................................................42 000 euro
  • cont curent la banca..................................................13 000 euro
Necesarul de finantare provine din aport personal de 80 000 euro si in completare contracteaza un credit de la BCR.

La 31.XII. 2011 Dupa un an de activitate valoarea elementelor patrimoniale este urmatoarea:

  • stocuri de marfuri..........................................................89 000 euro
  • clienti................................................................................20 000 euro
  • cont curent la banca .......................................................27 000 euro
  • casa......................................................................................4000 euro
  • imprumut pe termen lung...............................................91 000 euro
  • furnizori.............................................................................14 000 euro
sa se determine:
a) marimea imprumutului contractat?
b) bilantul contabil a luni ianuarie?
c) bilantul contabil la 31 .XII.2011

a pornind de la ACTIV=PASIV 100 000 euro=Capital propriu+Datorii
100 00 euro=80 000+X
X=100 000- 80 000=20 000 euro reprezinta valoarea creditului bancar imprumutat de la BCR

B)

ACTIV

SUMA

PASIV

SUMA

Imobilizari corporale

45 000

Aport personal

80 000

marfuri

42 000

Credit bancar

20 000

Cont current la banca

13 000

TOTAL ACTIV

100 000

TOTAL PASIV

100 000


BILANT LA 31.XII.2011
ACTIVSUMAPASIVSUMA
MARFURI89 000APORT PERSONAL35 000
CLIENTI20 000IMPRUMUT PE TERMEN LUNG91 000
BANCA27 000FURNIZORI14 000
CASA4000
TOTAL ACTIV140 000TOTAL PASIV140 000

Friday, June 10, 2011

INSCRIEREA IN DIRECTOARE WEB


Inscrierea in directoare web este inca o metoda de SEO pe care puteti sa o folositi pentru a aduce trafic afaceri dvs online.Mai intai de toate as dori sa va explic ce este acela un director web :un site web ce contine o baza de date cu linkuri trimise de catre webmasteri spre a fi adaugate in diferite categori ce au legatura cu scopul sau domeniul lor de activitate .Inscrierea siteurilor web in directoare este similara programelor de schimb de trafic pe care majoritatea webmastarilor le considera la fel .Dar aici intervin unele diferente in felul in care marketeri isi inscriu propriile pagini web.Linkurile siteurilor nu sunt usor acceptate ele trebuie sa corespunda anumitor cerinte impuse de administratorul directorului cum ar fi:inscrierea corecta in fiecare categorie,nu sunt acceptate anumite pagini web.Paginile web inscrise in director sunt asezate conform page rankul fiecarui site.
Principiul de functionare este cam la fel ca si in cazul programelor de schimb de trafic ,cu cat primesti mai multi vizitatori care iti acceseaza linkurile cu atat vei urca mai sus in motoarele de cautare .Procesul de inscrierea in directoare nu este unul chiar foarte usor ,el se realizeaza manual ,deobicei marea majoritate a directoarelor web au ca model trei tipuri de inscriere:
  1. inscriere gratuita
  2. inscriere gratuita si cu link reciproc
  3. inscriere contra unei sume de bani
Cea mai avantajoasa metoda o reprezinta inscrierea contrta unei sume de bani deoarece aceasta asigura inscrierea in prima linie a categoriei in care este propus siteul respectiv.Un alt aspect destul de important de care ar trebui sa tineti seama atunci cand inscrieti un site este acela de a alege cu grija "cuvintele cheie" ca pana la urma motoarele de cautare indexeaza siteurile dupa aceste cuvinte cheie.Exemple de directoare web: