Sunday, June 26, 2011

INDEMNIZATIA DE SOMAJ SE ACORDA DIFERENTIAT IN 2011

Suma pe care o primesc somerii in 2011 depinde, potrivit legislatiei in vigoare anul acesta, de marimea stagiului de cotizare in sistemul asigurarilor pentru somaj, a afirmat presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian.

Astfel, somerii pot beneficia de indemnizatie in conditiile realizarii unui stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor pentru somaj de minim 12 luni, in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, a aratat Silviu Bian.

"La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, nu se iau in considerare perioadele care constituie stagiu de cotizare utilizate deja pentru stabilirea si acordarea a unui alt drept la indemnizatie de somaj", a precizat Bian, citat de Agerpres.

Indemnizatia de somaj se acorda in functie de durata stagiului de cotizare: 6 luni - pentru un stagiu de cotizare de cel putin un an, 9 luni - pentru cel putin 5 ani si 12 luni - pentru un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

No comments:

Post a Comment