Sunday, November 27, 2011

DIFERENTE INTRE SEO SI MARKETING

Marketingul este o functie importanta a managementului fara de care orice entitate nu se poate dezvolta organic.Aud des vorbindu-se despre procesul de marketing ca este acelasi lucru cu "Search Engine optimization" sau SEO cum mai este cunoscut.In mare parte este adevarat dar totusi exista diferente privind modul de utilizare care voi incerca in continuare sa le pun in relief.

Prin SEO se incearca sa creasca gradul de popularitate a paginilor oricarui site pe motoarele de cautare astfel incat acesta sa fie cat mai cunoscut.

Search Engine Marketing sau SEM este un proces pe care trebuie sa il demarati pentru a urca cat mai sus paginile voastre web pe motoarele de cautare .

Pentru oricine e important de stiut diferenta intre acesti doi termeni,atunci cand apelati la serviciile unei firme specializate de marketing online nu ezitati sa intrebati in ce consta serviciile de SEO sau SEM.Unele Companii specializate in servicii de publicitate online nu fac alceva decat sa inscrie siteurile voastre in cateva motoare de cautare,aceste lucruri putant sa le faceti dvs fara a apela la serviciile unei firme specializate.Deci important de retinut este sa puneti intrebari mai exacte despre serviciile SEO si SEM.

Daca v-ati hotarat sa apelati la serviciile unei firme specializate cereti o lista cu motoarele de cautare in care se doreste ca siteurile sa fie inscrise (Google,Yahoo,Bing,Alexa nu conteaza) .Asigurativa ca firma respectiva v-a include cuvinte cheie in procesul de inscriere pe motoarele de cautare.Chiar daca firma respectiva ofera servicii si de SEO si SEM nu conteaza care stabiliti ca prioritate SEM,deoarece acest proces este unul mai complex care include si SEO ca de altfel si alte strategii de marketing.
Un sfat inainte de incheiere cautati acele firme cu o reputatie buna ,puneti intrebari in legatura cu serviciile care le ofera indiferent ca SEO sau SEM,analizati bine ofertele si nu irositi degeaba banii vostri.

No comments:

Post a Comment