Thursday, November 3, 2011

INREGISTRAREA OMISIUNILOR CONTABILE?

Azi va voi prezenta ce anume ar trebui sa stinti atunci cand realizati omisiuni contabile si uitati sa le inregistrati in jurnalele contabile.Scopul inregistrari omisiunilor in contabilitate este aceea de a remedia eroarea ce sa produs.Sa luam un exemplu o societate a declarat gresit impozitul pe profit din anul trecut.Ce este de facut in acest caz? si cum se va inregistra in contabilitate impozitul pe profit datorat.In contabilitate erorile se refera fie la exercitiul financiar curent fie la exercitiile financiare precedente.

Deobicei corectarea erorilor contabile se realizeaza la data constatarii lor.Erorile sunt omisiuni si declaratii eronate care se gasesc in situatiile financiare care se gasesc la o entitate financiara.

Cauzele care stau la baza erorilor contabile sunt:greselile grmaticale,greseli de aplicare a politicilor contabile,ignorari sau interpretari gresite ale evenimentelor si nu in ultimul rand fraudele.Corectarea erorilor contabile aferente exercitiului financiar se realizeaza prin contul de profit si pierderi.Asadar corectarea erorilor contabile se realizeaza cu contul 1174-rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile.

Se va inregistra in evidenta contabila in felul urmator:

1174=411

1174-rezultat reportat provenit din corectarea erorilor contabile
441-impozit pe profit

No comments:

Post a Comment