Tuesday, November 22, 2011

NOUL SUPERCOMPUTER AL CHINEI


China este o putere in devenire asta e un lucru cert,dar mai important decat acest lucru este acela ca China a depasit SUA la capitolul utilizatori online.Progresele Chinei in domeniul IT-ului sunt remarcabile si pun sub semnul intrebarii suprematia SUA .
Recent presedintele american Barack Obama sa intalnit cu prim ministrul australian pentru a discuta trimiterea a aproximativ 2500 de puscasi marini pentru a asigura securitatea in arhipelagul din Pacific .Aceasta miscare este destul de evidenta si vine ca raspuns la influenta din ce in ce mai mare pe care China o are in regiune.

Experti sugereaza ca izbucnirea unui razboi in regiune este unul putin probabil atat SUA cat si China poarta in prezent un razboi informational.Guvernul american a alocat sume importante de bani pentru securitatea IT si a prevenii scurgerea de informatii clasificate in detrimentul Beijingului.
Americanii sunt constienti de rolul din ce in ce mai important pe care il au in regiune de la cresterea lor economica care dupa multi analisti este umflata si pana la doatarea armatei chineze cu echipamente de ultima generatie care ameninta destul de serios suprematia SUA de superputere.

Progresele Chinei atat in materie de tehnologie militara si IT sunt destul de impresionate acum cateva luni China a lansat pe orbita pamantului un satelit de spionaj dupa ce in anul 2010 lumea a ramas socata la anutul Chinei care a dezvoltat un supercomputer cu ceea mai mare viteza
In constructia supercomputerului China a apelat la INTEL pentru a oferi supercomputerului anumite piese de productie occidentala .Compania care a realizat acest supercomputer se numeste Sunway care pe langa componentele din productie importata occidentala mai foloseste si componente de productie proprie .

Capacitatea de prelucrare a acestui computer este impresionanta ajungand la aproximativ de 1000 trilioane calculatii pe secunda.Unii specialisti sunt sceptici in ceea ce priveste supercomputerul .Vom vedea cum vor evolua lucrurile in continuare

No comments:

Post a Comment