Tuesday, November 8, 2011

PIATA DE CAPITAL DIN ASIA IN USOARA CRESTERE


Bursa Asiatica s-a deschis in usoara crestere ziua de miercuri caracterizata cu cresterea usoara a inflatiei in China si anuntul premierului Italiei Silvio Belusconi care a aprobat noul buget de austeritate pentru a scoate tara din criza datoriilor.

Pretul barilului de petrol a ajuns la 97 $ barilul de petrol si perspectivele economiei chineze care isi continua cresterea si cererea pentru titei.
Indicele japonez Nikkei a castigat 0,9 % ajungand la 8,731 ,indicele Sud Corean Kospi a scazut la 1,901 ,indicele Hong Kong Hang Seng a sarit cu 1,6 % la 19 930,de asemenea indicele Australian S&P /AsX 200 a castigat 1,2% ajungand la 4 346,10

Pitele din Noua Zeelanda,Filipine,Taiwan au deschis in crestere .In ceea ce priveste Europa ochii au fost atintiti catre Italia, tara in care investitorii vad in premeierul italian Silvio Berlusconi un impediment in adoptarea reformelor economice atat de necesare pentru a evita ca Italia sa nu se afunde cat mai profund in criza datoriilor.
Berlusconi este al doilea lider politic european dupa premierul Greciei pentru care Europa sta cu ochii pe el in criza datoriilor










No comments:

Post a Comment